Filmek főoldal | Makk Kálmán Mozi

Filmek főoldal | Makk Kálmán Mozi

Keresés

Cím: Eredeti cím: Műfaj: Korhatár: arhívumban is

Hawaii (jegyvásárlás a helyszínen)

(francia vígjáték, 94 perc, 2023)
Art  16

Hawaii szigetén nukleáris rakétariadót fújnak, és a helyi lakosok a turistákkal együtt rémülten várják a világvégét. Egy, éppen Hawaii-on nyaraló baráti társaság meg van gyõzõdve arról, hogy meg fognak halni, ezért az utolsó pillanatban olyan titkokat mondanak el egymásnak, amit soha nem mertek volna bevallani még maguknak sem. Amikor kiderül, hogy téves riasztásról van szó, már késõ visszakozni, a barátok egymással és a felszínre került titkokkal még egy hétig össze van zárva a szigeten. A társaságot szétzúzza a sok titok és párkapcsolati helyzetkomikumok sora elé állítja a barátokat. A Hawaii megtörtént eseményen alapul: 2018-ban valóban történt egy téves riasztás egy nukleáris rakétatámadásról a szigeten. A rendezõ-forgatókönyvíró Melissa Drigeard ezt a helyzetet vette alapul egy párkapcsolati vígjátékhoz, amelyben a szereplõk olyan érzelmeikrõl és érzéseikrõl vallanak nyíltan, amelyeket normális esetben sosem mondtak volna ki. Az ebbõl fakadó félreértések és helyzetkomikumok egy vérbeli francia vígjátékot eredményeznek, amely a legjobb mûfaji hagyományokat követi. A film fõszereplõje az Oscar-jelölt Bérénice Bejo (A némafilmes, Lovagregény, Az elfeledett herceg).

A méhész (jegyvásárlás a helyszínen)

( angol-amerikai akcióthriller, 105 perc, 2024)
2D  18

Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintûre nõ, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt.

DogMan-A kutyák ura (Jegyvásárlás a helyszínen)

(francia thriller, 113 perc, 2023)
Art  16

Douglas kiskora óta nem találja a helyét a világban és a társadalomban, ezért az emberek helyett a kutyákhoz fordul. Feltétel nélküli rajongása a négylábúak iránt egy sajátos élet kialakítását eredményezi: csak bennük bízik, csak velük érzi magát biztonságban. Emiatt a számkivetett férfi a kutyái segítségével sajátosan értelmezi a törvényeket is. Ha kell, a hozzá hasonló elesettek védelmezõjeként lép fel, szembeszállva akár a maffiával is. Nem retten vissza a kegyetlen erõszaktól sem – fõleg, ha a bosszú vezérli. Luc Besson filmjének a világpremierje a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz. Besson olyan kultfilmek sorát készítette az elmúlt évtizedekben, mint a Léon, a profi, A nagy kékség, Az ötödik elem, vagy a Nikita. A kivételes filmes emellett többek között az Elrabolva, a Taxi és A szállító sikerszériák atyja is. Besson mostani bûnügyi filmje a rendezõ sokat várt, nagy visszatérése, egyúttal visszatérés a Léon, a profi legjobb hagyományaihoz. A fõszerepet Caleb Landry Jones játssza, aki korábban Cannes-ban legjobb színész díjat nyert és olyan filmekben szerepelt, mint a Három óriásplakát Ebbing határában, az X-Men: Az elsõk, a Tûnj el! és a Floridai álom.

Imádlak utálni (jegyvásárlás a helyszínen)

(amerikai romantikus vígjáték , 100 perc, 2023)
2D  16

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyûlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvõ Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörû tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenõjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnõtt, felelõsségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.